Telefon: 22/410-001

Bodajk

Zene, tánc, ízletes pogácsák és zamatos borok

 
 
 
2018-02-27 15:16:30
Bodajk Város Önkormányzat immár nyolcadik alkalommal rendezte meg a hagyományos Pogácsa- és borversenyt. Az évről évre nagy érdeklődést kísérő rendezvényen idén is nagyszámú jelentkező mutatta meg a zsűrinek és a közönségnek a pogácsa- és borkészítő tudományát. Az egykor civil szervezésű program célja a vidám és kötetlen délutánon túl, Bodajk rejtett kincseinek és értékeinek a széles nagyközönséggel való megismertetése és megosztása.

A pogácsák és a borok leadása után a zsűri megkezdte munkáját. Az idei versenyre 31 bormintával és 39 tál pogácsával neveztek a versenyzők. Az értékelés alatt sokszínű, vidám műsor várta a vendégeket, ekkor mindenkinek lehetősége volt végigkóstolni a leadott pogácsákat és borokat, illetve szavazhatott az általa legjobbnak ítéltre. A jó hangulatnak köszönhetően gyorsan fogytak a pogácsák és a borok egyaránt. A nap folyamán kvízjáték kitöltésére is volt lehetőség. A helyes megfejtők között az eredményhirdetés végén ajándékutalványok kerültek kisorsolásra.

A színpadi programok első fellépőjeként Jung Károly, „Petőfi Sándor: Mit szól a bölcs?” című versét szavalta el, majd a SzívHang Kórus az alkalomhoz illő bor- és népdalokkal szórakoztatta a közönséget. Ezt követően Molnár József borköszöntőjét hallhatták a rendezvényre látogatók. Domavári Hanna musical részletekkel nyűgözte le a közönséget. Előadását a Sárkeresztesről érkező Figurázó néptánccsoport követte, majd a Nagylóki Bakák citerával kísért bordalokkal járultak hozzá az amúgy is nagyszerű hangulathoz. A műsort a 3FALU Táncműhely Apróságok-csoportja zárta, lendületes, vidám táncukkal.

A színpadi programok után Wurczinger Lóránt polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd elmondta, hogy az idei verseny újdonságaként a közönségdíjban részesült pogácsát, a 2018-ban az önkormányzat kiemelt rendezvényeire a „Város Pogácsájaként” a BAK Kft. fogja elkészíteni.

 A köszöntő után kezdetét vette a mindenki által várt eredményhirdetés. A pogácsazsűri idén is sok, különleges ízesítésű pogácsákat kóstolhatott. A verseny érdekességei voltak az aszaltszilvás-töpörtyűs, gluténmentes-káposztás, pisztáciás-egyéb magvas és mediterrán ízesítésű is.  A verseny eredményeként 13 ezüst, 13 arany, és 13 kiemelt arany minősítést ítélt meg a háromtagú bizottság: Bodó Józsefné, Rivnyák Zoltánné és Hossó Anita. A közönség különdíját Janus Józsefné szilvalekváros-szilvapálinkás-töpörtyűs pogácsája nyerte. Az okleveleket és a közönségdíjat Wurczinger Lóránt polgármester és Hossó Anita adta át a nyertesek részére.

A borok vonatkozásában az ítészek - Varga Máté, Rabóczki Zsolt és Garber Csaba - döntése alapján 6 oklevél, 7 bronz, 12 ezüst, 6 arany minősítés született. Az eredmények kihirdetése előtt Varga Máté, a Móri Hegyközség elnöke pár mondattal értékelte az idei versenyt, majd Wurczinger Lóránt polgármesterrel együtt kiosztották az okleveleket és átadásra került a közönségdíj is, melyet idén Winkelman Balázs 2017-es évjáratú Othello bora nyert el.

A díjak kiosztása és a szakmai véleményezést követően Abos József és Bernáth István zenés összeállítása gondoskodott a további jó hangulatról.

Köszönjük minden kedves vendégünknek, hogy megtisztelték rendezvényünket, a zsűri munkáját és a fellépőknek a színvonalas műsort, mellyel még színesebbé varázsolták a délutánt.

A díjazottaknak gratulálunk az elért szép eredményekhez.

Jövőre találkozunk!
 
A képre kattintva galéria nyílik.
 
{gallery_173}
 

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu