Telefon: 22/410-001

Bodajk

Advent első vasárnapja

 
 
 
 
2017-12-07 11:05:08
December 3-án kigyúlt az első adventi gyertya lángja a bodajki kegytemplomban. Advent a várakozás és készülődés időszaka, a kereszténység egyik legnagyobb ünnepe. A várost ebben az időszakban a pompás ünnepi fények, különleges városi díszek és színes programkínálat jellemzi.

A jelenlévőket először Mórocz Tamás plébános atya köszöntötte. Wurczinger Lóránt polgármester az első adventi gyertya meggyújtását követően ünnepi köszöntőjével nyitotta meg a karácsonyi programok sorozatát.

A Bodajki Általános Iskola verssel és énekkel színesített előadását élvezhette a közönség. Köszönjük a gyermekeknek és tanáraiknak, Lánczosné Taligás Ildikónak és Makai Zsoltnak az áldozatos munkát. A SzívHang Kórus meghitt, karácsonyi dalokból álló csokrot adott elő. A műsorok után mindenki nagy meglepetésére megérkezett a Mikulás, aki a jelen lévő gyermekek között egy-egy csomagot osztott szét.

A hideg időben jól esett a forralt bor, tea, pogácsa és sütemény, melyekkel a Zarándokudvarban vendégelték meg a jelenlévőket. A Bodajki Általános Iskola harmadik b. osztálya hangulatos karácsonyi vásárral várta az érdeklődőket, az Élet-Kép-Tárban pedig a Helytörténeti Egyesület kiállítását lehetett megtekinteni.

Sok szeretettel várunk mindenkit december 10-én, a második adventi műsorra és gyertyagyújtásra.
 
A képre kattintva galéria nyílik.
 
{gallery_155} 

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu