Telefon: 22/410-001

Bodajk

Díjat alapított a Fejér Megyei Védelmi Bizottság

Fejér Megyei Kormányhivatal
2017-11-23 11:45:21

A „Fejér Megye Védelméért” emlékplakettet a testület először adta át, az arról szóló javaslatot az ülés elején fogadták el a tagok.
Felkészülés a téli rendkívüli időjárási helyzetek kezelésére, és „Fejér Megye Védelméért” díj adományozása – ezek voltak a legkiemelkedőbb feladatai a Fejér Megyei Védelmi Bizottság őszi ülésének. Dr. Simon László kormánymegbízott, a védelmi bizottság elnöke, valamint a testület többi tagja november 20-án hétfőn a Megyeháza dísztermében hallgatta meg az aktuális beszámolókat.
Az ülés kezdetén dr. Simon László felkérte dr. Bárdos Zoltán mérnök tűzoltó alezredest a védelmi bizottság titkárát a „Fejér Megye Védelméért” emlékplakett alapítására vonatkozó javaslat ismertetésére.
Az elismerést azok a természetes és jogi személyek, vagy szervezetek kaphatják meg, akik Fejér megye védelmi igazgatási feladatainak ellátásában, a megye lakosainak védelme érdekében, a védekezési feladatok megvalósításában, a megyei rendvédelmi feladatokban, a megye állampolgárainak védelmi igazgatási felkészítésében a legkiemelkedőbben helyt álltak.
Az elismerést első alkalommal Kiss Jenő kapta meg, aki 2007-2017-között a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Fejér megyei szakaszmérnöke volt. A szakember az elmúlt évtizedben a megyénkben bekövetkezett ár-és belvizek esetén magas szintű szakmai hozzáértésével támogatta a védelmi igazgatás szervezetét a szükséges döntések meghozatalában.
Védekezési helyzetekben határozottsága, következetessége, kiváló szakmai tudása, jó szervezőképessége és tapasztalata biztosította, hogy a védvonalakon szakszerű védekezés történjen.
A téli rendkívüli időjárási helyzetre felkészülés aktuális feladatairól Molnár István, a Magyar Közút NZrt. Fejér Megyei igazgatója és Magosi Lajos tűzoltó ezredes, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatója tartott beszámolót.
Mindketten kiemelték, hogy szervezeteik felkészültek a téli időjárásból adódó kihívások kezelésére, de szükséges a közúton közlekedők együttműködése is ahhoz, hogy minél kevesebb esetben legyen szükség a mentőerők beavatkozására. Elhangzott, hogy szükséges a rendkívüli időjárási helyzetek kezelésében résztvevők közötti jó együttműködés és kommunikáció is, amely az elmúlt években példaértékűen működött már.
Molnár István és Magosi Lajos is felhívta a figyelmet a megelőzésre, ezen belül arra, hogy az úton lévőket elengedhetetlen megfelelő információkkal ellátni. Ezt mindkét szervezet kellő időben és a szükséges tartalommal megteszi majd.
 
Fejér Megyei Védelmi Bizottság
 
A képre kattintva galéria nyílik.

 {gallery_150} 

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu