Telefon: 22/410-001

Bodajk

Meghívó a megyei plakátkiállítás megnyitójára

Fejér Megyei Kormányhivatal
2017-11-13 16:02:58

                                                     „Döntésünk a jövőnk” - plakátkiállítás-megnyitó
 
„Döntésünk a jövőnk” címmel Fejér megye középiskolás diákjai számára idén ötödik alkalommal hirdetett vetélkedőt a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya. A program a fiatalok körében játékos, szórakoztató formában hívja fel a figyelmet a felelős szexuális magatartás jelentőségére.
 
A tinik ismereteinek forrása a kortársak és az internet, ezért sok a tévhit, nagy a későbbi felelőtlen viselkedés veszélye. A diákok már alsó tagozatos korukban találkozhatnak a pornográf honlapokkal. A hazai felmérésekből is jól ismert adat, hogy a fiatalok nagy része alig tud valamit a saját vagy a másik testének működéséről, mikor nemi kapcsolatot létesít. Az első együttlétkor jelentős részük nem is védekezik. Fejér megyében évente mintegy 350-380 fiatalkorú esik teherbe, az esetek fele megszakítással végződik.
A legtöbbször a HIV és a nemi úton terjedő betegségek áldozatai is azok a 20-25 éves fiatalok, akik néhány évvel korábban még az iskolapadokban ültek. Nyáron a különböző fesztiválok számos kockázatot rejtenek magukban - ilyen az alkoholfogyasztás, a kábítószer használat, illetve a felelőtlen, védekezés nélküli szexuális együttlét.
 
A vetélkedő Székesfehérvári Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya, Székesfehérvár MJV Önkormányzata és a Székesfehérvári Humán Szolgáltató Intézet együttműködésének eredménye.
 
A „Döntésünk a jövőnk” prevenciós versenyre 6 város 14 iskolájából 37 csapat jelentkezett. Az első forduló részeként a résztvevőknek plakátot kellett készíteniük a felelős szexuális magatartás témakörében. A beérkezett plakátok vándorkiállításon vesznek részt. Ennek első állomása a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. székesfehérvári autóbusz-pályaudvar váróterme, ahol a pályaművek két héten át megtekinthetőek. A rendezvény által így nem csak a célcsoport széles körét érik el az információk, hanem tömegek tájékozódhatnak a témában. A plakátokat a továbbiakban a készítő csapatok iskoláiban állítjuk ki, ennek eredményeképpen évente közel tízezer diák bővítheti ismereteit.
 
Az esemény helyszíne: Székesfehérvári autóbusz-pályaudvar, Piac tér 4. - Váróterem
Időpont : 2017. november 14. (kedd) 15 óra
A kiállítást dr. Petrin László, a Fejér Megyei Kormányhivatal főigazgatója nyitja meg.


 
 

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
fax:
22/410-031
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu