Telefon: 22/410-001

Bodajk

Ünnepi megemlékezés az ’56-os forradalom tiszteletére

 
 
 
 
2017-10-31 08:49:21
Az 1956-os forradalom és szabadságharc Magyarország népének a sztálinista terror elleni forradalma és a szovjet megszállás ellen folytatott szabadságharca, amely a XX. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseménye volt. A budapesti diákoknak az egyetemekről kiinduló békés tüntetésével kezdődött 1956. október 23-án, és a fegyveres felkelők ellenállásának felmorzsolásával fejeződött be Csepelen november 11-én.

’56 a legnagyobb dicsőséget hozta Magyarországnak, melynek felelevenítésére október 23-án, ünnepi keretek között került sor. A kedvezőtlen időjárási viszonyok ellenére emlékezőkkel telt meg a Mozi épülete. A Himnusz közös eléneklése után Ákos „1956” című videója került levetítésre. A megemlékezések sorát Wurczinger Lóránt polgármester nyitotta meg, majd Törő Gábor országgyűlési képviselőtől hallhattuk megemlékező beszédét. A műsorban közreműködtek többek között a Hang-Szín-Tér Művészeti Iskola tanulói, akik verssel és prózával idézték fel az akkori eseményeket. A Bodajki SzívHang Kórus előadásában két dalt hallhatott a közönség. Az ünnepség zárásaként pedig Márai Sándor: Mennyből az angyal című verse hangzott el Molnár József előadásában.

Az ünnepi műsor után az emlékműnél Bodajk Város Önkormányzat képviselői után a meghívott vendégek, a helyi intézmények és szervezetek képviselői is elhelyezték el a kegyelet és tisztelet virágait.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a műsorban részt vevőknek a színvonalas produkciókat, melyekkel hozzájárultak a megemlékezés ünnepi hangvételéhez.
 
A képre kattintva galéria nyílik.
 
{gallery_144}  

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu