Telefon: 22/410-001

Bodajk

Tűzoltó alaptanfolyam indult Bodajkon

 
 
 
 
2017-10-17 16:03:12
A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezésében Bodajkon 2017. szeptember 30-án kezdetét vette a 40 órás tűzoltó alaptanfolyam. A 40 órás képzésen öt egymást követő szombati napon, a bodajki, a polgárdi és a fehérvári ÖTE tagjai vesznek részt.

 A tanfolyam résztvevői a képzés keretében olyan elméleti és gyakorlati ismereti anyagokat sajátítanak el, melyek birtokában képesek tűzoltási és műszaki mentési folyamatok ellátására. Eddig három oktatási nap zajlott le.

Az első két alkalom az elméleti oktatás keretein belül az égéselméleti alapoktól, a tűzoltás szabályain át a műszaki mentés gyakorlati alkalmazásáig minden fontos ismeret elsajátítására kiterjedt. Az ismeretek átadásában Benke Dávid Dénes tű. őrnagy Úr, a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka, és Farkas-Bozsik Gábor tű. alezredes Úr volt a részt vevők segítségére.

A harmadik alkalommal, a gyakorlati foglalkozás keretei között a helyes „tömlőgurítás” technikájával ismerkedhettek meg, majd ezt követően összetettebb feladatok következtek, mint az „alapvezeték” és az "osztott sugarak" szerelés. A tananyag ezen részét nagy érdeklődés övezte, hiszen ezek képezik a tűzoltói munka alapjait. A kezdeti nehézségek után, egyre jobban sikerültek a „kapcsolások”, gurítások”, így a sikerrel járó élmény sem maradhatott el.

A tervezett vizsgára október 28-án kerül majd sor. Az oktatás során felmerülő akadályok sikeres legyőzése, illetve a pozitív hozzáállásnak köszönhetően a sikeres vizsga minden résztvevőnek borítékolható. A megszerzett tudás pedig nem csak az egyén, hanem maga az egyesület fejlődését is lehetővé teszi. A képzés elvégzése után városunk kilenc önkéntes tűzoltója a kettes kategóriába léphet, melynek következményeként tűzeset esetén hivatalosan is "vonulhat", és szakszerű, érdemi segítséget nyújthat a hivatásos egységeknek. 
 
 
A képre kattintva galéria nyílik.
 
{gallery_143}

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu