Telefon: 22/410-001

Bodajk

25 éves barátság-Rödermarkban jártunk

 
 
 
 
2017-10-12 16:01:30
2017. szeptember 28-án a 25 éves testvérvárosi kapcsolat létrejöttének évfordulója alkalmából bodajki delegáció indult testvértelepülésünkre, Rödermarkba, hogy közösen ünnepeljék a több mint két évtized alatt kialakult szakmai és baráti kapcsolatokat, valamint, hogy a városvezetők megerősítsék további együttműködési szándékukat.

Az együttműködés újbóli megpecsételése ünnepélyes keretek között valósult meg, melyet a két város polgármestere Roland Kern és Wurczinger Lóránt aláírásával erősített meg. Az eseményen Zagyva Lajosné, volt polgármester asszony részére kitüntetés átadására is sor került, megköszönve számára azt a sok segítséget, melyet a kapcsolat eredményes fenntartásáért és ápolásáért tesz, elősegítve ezzel a zavartalan együttműködést. Kitüntetést vehetett át továbbá Roland Kern, Walter Faust, Alfonz Maurer, Jutta Schwarz, Jörg Rotter, Alfred Theis és felesége Steffi Theis, Lilo Haag, Horst Hunkel, Thomas Mörsdorf, Karl Sturm, Herbert Sulzmann és felesége Eva Sulzmann. Az ünnepélyes gálaesten a vendégek az Edelvoises kórust, illetve a Rodauschiffer és a Rödermarki fúvószenekar műsorát tekinthették meg. A fellépők között műsort adott az esten a 3FALU Táncműhely és a 3FALU BANDA is. Műsoruk nagy sikert aratott, így másnap estére vendégszereplőként meghívást kaptak a helyi Jazz Klubba tartandó összejövetelre.

Másnap a rödermarki Szent Gallus templomban a katolikus egyház egy közösen felajánlott szentmisére invitálta meg a delegáció tagjait, ahol nagy megtiszteltetésben részesülhettek, hiszen a magyar Himnusz is felcsendült a templom falai között.

Az utazás során delegációnk ellátogatott a kehlsteini kilátóhoz, ahol 1800 méter magasságból csodálhattuk meg az elénk táruló gyönyörű tájat. Vendéglátóink közreműködésével Seeligenstadtba megnézhettük a helyi sörgyárat, ahol sörkülönlegességeit kóstolhattuk meg. A Szent Gallus Katolikus Óvoda és a bodajki Törpe-Ovi szervezésében sor került egy jó hangulatú szakmai beszélgetésre is, mely során óvónőink megtekinthették a felújított és jól felszerelt rödermarki óvoda épületét is. A 3FALU Táncműhely fiataljai pedig reptérlátogatáson és a közelben található őskori kiállításon vehettek részt.

Az elmúlt években a városok között számos területen alakult ki együttműködés. A kapcsolatok egymás munkájának megismerésében, jó gyakorlatok átvételében, és adományokban is megnyilvánultak, de legalább ilyen fontosak voltak a kialakult emberi kapcsolatok, barátságok, a közösen eltöltött napok. Bízunk benne, hogy a következő negyedszázad is ilyen tartalmas és baráti lesz a két város között.
 
{gallery_140}

 

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu