Telefon: 22/410-001

Bodajk

Vis maior munkálatok Bodajkon

 
 
 
2017-06-13 11:39:22
A tavaly júliusi hatalmas esőzések településünk több pontján jelentős károkat okoztak, útpadkákat tört le, megbontotta az útburkolatok szélét és kimosta a vízelvezető árkok burkolatát.
Az önkormányzat tulajdonában lévő ingatlanok esetében a természeti károkból adódó helyreállítási munkálatok elvégzésére vis maior támogatási kérelem benyújtásával támogatás igényelhető, melyre Bodajk Város Önkormányzat két pályázatot nyújtott be a munkálatok megvalósítására, mellyel összesen – a teljes költség 70 %-át, 6.414.000 Ft támogatást nyert el.
A hiányzó összeget a város költségvetése biztosította, ezzel a hozzájárulással a helyreállítás végül 8.130.207 Ft-ba került. Először a Kossuth utca burkolatának javítása, a Vásártér utcai és Széchenyi utcai árok kimélyítése, a Kálvária utca és a Bányász lakótelep útpadka kimosódásának megszüntetése, a Közpark makadám útjának javítása, és az eredeti állapot visszaállítása valósult meg. A Bányász lakótelepen ezzel egy időben új parkoló épült, melyet a városi költségvetés hozzájárulása biztosított 1.180.450 Ft értékben.
A második ütem munkálatai a következők voltak: a Hunyadi utca és a Fehérvári utca padka kimosódásainak megszüntetése, a Kisköz utca térkő burkolatának javítása illetve a Dózsa György utcai monolit burkolatú árok helyreállítása.
A vis maior munkálatok tavasszal kezdődtek, és a különböző helyszíneken zajló újjáépítés műszaki átadása május 30-ig megtörtént.
 
A képekre kattintva galéria nyílik!
 
{gallery_103}

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu