Telefon: 22/410-001

Bodajk

30 éves a Bodajki Nyugdíjas Klub

2017. március 25-én ünnepelte megalakulásának 30. évfordulóját a Bodajki Nyugdíjas Klub
2017-04-06 11:20:51
Kezdetekkor a szervezet 67 fővel alakult meg, mára a tagság majdnem eléri a 100 főt.
Fontos volt akkor és ma is, hogy az idős emberek összejöhessenek valahol, és egy bensőséges környezetben megbeszélhessék ügyes-bajos dolgaikat.
A klub élén egykoron Csizmadia István, Nikovics Ferenc, Hoffart István és Markó János álltak. Bodó Józsefné Gizike, a klub jelenlegi elnöke nagy lelkesedéssel vezeti a közösséget immár 17 éve. Minden hónap első hétfőjén tartanak klubfoglalkozásokat. Bodajk város közéletében is részt vesznek: minden jelentős ünnepségen, eseményen megjelennek a szervezet képviselői.
1993-tól folyamatosan számos klubbal ápolnak baráti kapcsolatot, több éves barátság fűzi a tagságot a Nyúli Kéknefelejcs, a Ráckeresztúri Darázsderék nyugdíjasaihoz, ismét élő a kapcsolat a fehérvárcsurgói, a kincsesbányai és a bakonycsernyei nyugdíjas klubokkal.
A klubtagok minden évben több alkalommal is kirándulásokat szerveznek, a társklubok rendezvényein is részt vesznek.
Az ünnepségen tiszteletét tette Wurczinger Lóránt, Bodajk város polgármestere is. Köszöntőjében méltatta a Nyugdíjas Klub 30 év alatt végzett munkáját, közösségépítő erejét. Megjegyezte, hogy az idősekre mindig, mindenkor lehetett és lehet számítania a településnek. Hiszen ők azok, akik lakóhelyünk múltját ismerik, illetve tevékenyen részt is vállaltak annak alakításában.
Az est fénypontjaként a klub elöljárója és az alkotó, Abos József leleplezték a fából készült, a klub tagjainak névsorát tartalmazó emléktáblát. Meglepetés ajándékként Abos József átadott még egy fából faragott szobrot is, mely Szűz Máriát ábrázolja a kisded Jézussal. Ezt követően sorjában érkeztek a társkluboktól a szebbnél szebb és eredetibbnél eredetibb ajándékok. Bodajk Város Önkormányzat meglepetését - egy emeletes tortát - a város elöljárója nyújtotta át.
A rendezvény vacsorával, majd ezt követően éjfélig tartó beszélgetéssel, tánccal folytatódott, melyhez a zenei aláfestést Bernáth István és Abos József szolgáltatták
Bodajk Város Önkormányzat ezúton is gratulál a Bodajki Nyugdíjas Klub 30 éves fennállásához, valamint további sok tartalmasan együtt töltött évet kíván a tagoknak.
 
A képekre kattintva galéria nyílik!
Fotók: Márkus Hilda
{gallery_87}

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu