Telefon: 22/410-001

Bodajk

Bodajki gyerekek sikere honvédelmi emlékversenyen

A Pákozd-Sukorói csata 160. évfordulója alkalmából – a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete (HTBK) – szeptember 26-án a pákozdi Mészeg-hegyen Honvédelmi Emlékversenyt szervezett általános és középiskolások részére.
2008-09-30 19:49:22
Az általános iskolások versenyében 18 csapat vett részt, akik közül a legjobb eredményt a Bodajki Általános Iskola diákjai érték el, megszerezve az első helyet.
Király Zsófia (csapatkapitány), Kauba Dorina, Schweighardt Róbert és Pataki Dániel teljesítményét szép kupával, aranyéremmel és könyvjutalommal ismerték el a szervezők.
A versenyen az 1848-49-es forradalom és szabadságharccal kapcsolatos elméleti felkészültséget mérték - a tanulók tesztlapot töltöttek ki - továbbá 2 km-es távon, különböző állomásokon feladatokat – például kézigránát célbadobás, kispuska-lövészet – teljesítettek.
 
Szeptember 28-án a rendezvény folytatódott, ahol a megemlékezési ünnepségen a Bodajki Általános Iskolából 40 diák vett részt.
A Pákozdi csata korhű jelmezekben lejátszásra került, melyet a gyerekek nagy érdeklődéssel figyeltek. A rendezvény céljaiként a honvédelmi nevelés előtérbe helyezését, a honvédelmi ismeretek bővítését és a hagyományőrzést fogalmazták meg.
 
A HTBK tagjaként a bodajki csapat megemlékezésen és versenyen való részvételét Zubán László szervezte.
Kulcsár Eszternek ezúton is köszönetünket fejezzük ki a tanulók versenyre való felkészítéséért. A négy résztvevő tanulónak kiváló eredményükért ezúton is gratulálunk!
 
Z.B.
 
 

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu